donderdag 28 juli 2016

Cagliari
Dag 16 vervolg

Later in de middag lopen we vanaf de camperplaats naar de stad. Het eerste wat ik bezoeken wil is de Via Roma; de boulevard van Cagliari.
In 1972 was ik voor het eerst hier en mijn favoriete koffie huis was Caffé Roma. Daar heb ik nog vele herinneringen liggen. Het is leuk het weer terug te zien na 44 jaar en te zien hoeveel er veranderd in de stad.
Aan de Via Roma zelf is niet zoveel verschil. De haven is uitgebreid met een grote containerhaven en er zijn havens bij gekomen voor de pleziervaart.
Ik geniet er van alles weer terug te zien. 


De monumenten in de oude stad en de vele eet gelegenheden in de smalle straatjes achter de Via Roma. Na vier en een half uur rondstruinen, lopen we terug naar de camperplaats. Dat is ongeveer 20 minuten lopen. Daar gaan de beentjes even omhoog en genieten we van een heerlijk rood wijntje.
Om 20.00 uur gaan we weer terug om een pizza te scoren. Het is moeilijk een keus te maken uit de misschien wel honderd restaurantjes achter in de smalle straatjes van Cagliari.

Maar er is er altijd een die ons een lekker hapje kan bereiden voor uiteraard niet te teveel euro’s
Een lekkere Pizza del Tonno en een pizza con Salmon plus een liter water en een half litertje rood en wij zijn tot op het bot content.

Rond 22.00 uur gaan we terug naar onze daktent en leggen de beentjes omhoog en genieten van een welverdiende nachtrust.

Dag 17

Dag 2 in Cagliari.
Om 9.00 uur gaan we weer de stad in maar nu via de Oostkant. Zo komen we uit op de Piazza Republica. De zijstraten van deze Piazza zijn te vergelijken met de PC Hooftstraat in Amsterdam, zeer luxe en extreem hoge prijzen voor de waren die staan uitgestald voor het gulzige publiek.
Wij zijn niet zo gulzig en beperken ons tot een nieuwe bad outfit voor Renée en ik zelf scoor bij Benneton een paar super afgeprijsde polo’s waarna de polo die ik aan heb spontaan in de vuilnisbak verdwijnt en bedankt voor de vele draaguren.

Als we het hele arsenaal aan winkels hebben bekeken belanden we weer in ons inmiddels favoriete koffiehuisje met uitzonderlijke lekkere wijntjes en kleine hapjes, precies waar onze maag om vraagt om twee uur in de middag.
We hebben al non stop vanaf vanmorgen 9.00 uur door de stad geslenterd dus zijn we hier aan het juiste adres.
Na drie kwartier gaan we verder richting camperplaats om even de benen te strekken.Als we om 20.00 uur weer in de stad zijn weten we niet wat het gaat worden vlees of vis.
Na lang zoeken belanden we in een Indiaas Tandori restaurant waar een heerlijke kip Tandori maaltijd op ons wacht, weer eens wat anders als pizza of pasta.
Tegen tienen verlaten we het centrum van de stad en gaan aan een welverdiende nachtrust beginnen. Morgen wacht het kunstenaarsdorp San Sperate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten