vrijdag 15 juli 2016

Riviera degli EtruschiDag 4-5-6

Riviera degli Etruschi

We zijn aangekomen in de plaats Cecina aan de een van de Riviera’s van Toscane en gaan op zoek naar een camping waar we nog een dag of vijf kunnen blijven voordat we de oversteek vanaf Livorno maken naar Sardinië.
Als het goed is moet het geen probleem zijn iets te vinden. Er zijn langs deze kust zeker een twintigtal campings tot aan Livorno. En dat over een afstand van 30 km dus keus genoeg.
Als we de stad binnen rijden vinden we al snel de Toerist office waar we wat informatie verzamelen over de plaats en de campings. De dame achter de balie is erg behulpzaam en zegt dat er alleen in dit plaatsje al vier kampeerterreinen zijn en allemaal van het kaliber groot, groter, grootst.
En dat is nou net iets wat we eigenlijk niet zoeken maar aan de kust heb je geen keus.
Iedere vierkante meter wordt benut om de toerist ten dienste te staan. Aan koffiehuisjes en pizzeria’s ook geen gebrek.
De eerste camping die we bezoeken heeft ongeveer 900 plaatsen en we schrikken ons de tandjes als we het terrein aan een inspectie beurt onderwerpen.
Alles is in en op elkaar gebouwd, de privacy is dan ook ver te zoeken.
Over de camping naar de zee lopen doe je ongeveer een kwartier over. Als we daar aankomen worden we onthaald met gigantische herrie uit een paar boxen van elk 1000 watt.
We kijken elkaar aan en denken hetzelfde; deze camping maakt geen kans ons binnen de hekken te krijgen.
We bedanken de mensen van de receptie dat we even mochten kijken aan gaan op zoek naar de volgende camping.
En dat is niet echt ver. Na ongeveer 600 m vinden we Camping & Residence delle Gorette. Hier worden we uiterst vriendelijk te woord gestaan en we mogen het terrein grondig inspecteren. Het ziet er net even vriendelijker uit en het lijkt in alles een stukje schoner.
Wat ook meevalt, zijn het aantal plaatsen, slechts 400! En dan te bedenken dat onze favoriete kampeerterreinen zo’n plaats of twintig zijn, dan is het wel even omschakelen.
Ook het fenomeen animatie teams kennen we niet. Met onze kinderen deden we alles zelf en hadden daar geen team voor nodig.

Toch gaan we hier op deze camping staan. Het is niet zo ver uit het centrum van de stad en we kunnen mooi op onze Dahon fietsjes heen en weer peddelen.
En ook van hier kunnen we makkelijk naar de boot. We maken een deal bij de Receptie dat we maandag heel vroeg van het terrein af mogen (om een uur of half zes), zodat we op tijd in de haven zijn.

De komende dagen gaan ook wij een beetje proberen het echte vakantie gevoel te ontwikkelen en niet gelijk dagen met een rugzak zeulen Na de “verhuis stress” moet het lijf eerst weer flink worden bij getankt en nemen we het animatie team voor lief. We gaan hier een paar relaxte dagen tegemoet. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten