donderdag 4 augustus 2016

San Giovanni di Sinis


Dag 23

Eerst zijn de opgravingen van Tharros aan de beurt; deze schat aan cultuur kan en mag je niet overslaan. De dag begint met koffie en een crème Croissant en dan is het 15 km naar het schiereiland San Giovanni di Sinis.
Er is al opmerkelijk veel verkeer op de weg. Zelf zijn we vroeg vertrokken omdat we vandaag ook nog een stuk noordwaarts gaan rijden. Als we aankomen in San Giovanni di Sinis zijn de parkeerplaatsen zo goed als leeg, wel staan er al twee parkeerwachten die de mensen helpen met de kaartjes uit de automaat te krijgen want alle teksten die op de automaat staan zijn alleen maar leesbaar als je de Italiaanse taal machtig bent. Het blijkt dat we nog een stuk kunnen doorrijden via de weg die aangeeft dat het eenrichtingverkeer is, maar volgens de parkeerwacht is dat geen enkel probleem. Dat doen ze allemaal legt hij uit. (en ik heb tenslotte al ervaring met tegen het verkeer inrijden J )
De parkeerplaats die we overrijden kunnen wel duizend of meer auto’s herbergen en het blijkt dat dat wel nodig is op topdagen.
De opgravingen, de toren en niet te vergeten het kerkje in San Giovanni zijn een van de mooiste op Sardinië.
Even voor negen uur klimmen we omhoog naar de toren en na een minuut of tien komen we bij de kiosk waar we de entree kaarten kunnen kopen. Maar hier is nog bijzonder weinig activiteit. We kunnen nog niet het terrein met de opgravingen op maar al wel richting de toren lopen. Als we langs het hek lopen dat de opgravingen van de het pad scheidt zien we dat er overal gaten in het hek zijn geknipt.


Ik denk dat het is gedaan door toeristen die mooie plaatjes willen schieten van al het fraais
wat hier ligt en vooral niet het gaas op hun foto willen.
We klimmen verder naar de wachttoren uit de Punische tijd. Als we er aankomen is de deur nog op slot waar je door moet om de toren te beklimmen. Er staat dan wel dat het om negen uur open is maar dat wil niet zeggen dat de kaartjes controleur dan al op zijn post is.


Maar we genieten van de omgeving met een prachtig uitzicht over de zee en de opgravingen.
Na een half uur dalen we weer af en komen we de kaartjesman tegen, ruim drie kwartier te laat.
Waarschijnlijk was de ochtend koffie te heet of is hij door de wekker geslapen.
In de plaats San Giovanni di Sinis vinden we het kerkje uit 1710. Een wel zeer mooi exemplaar.


Dan rijden we naar een heel bijzonder strand van “Is Arutas”. Het zand hier bestaat uit kwarts korreltjes die op bewolkte dagen nog een zachte glans over het strand laat schijnen en ook een weldadig gevoel voor je voetzolen is. Een gratis voet massage!!


De reis gaat verder in de richting van Alghero. Het is al ver na het middag uur maar we kunnen nog wel in de siësta tijd de camping op, dat is hier geen probleem. Alleen een plaatsje vinden valt niet mee, je kunt merken dat de Italianen zelf ook vakantie hebben.
Maar uiteindelijk hebben we toch een mooie stek en morgen: “op naar de stad”.
  Geen opmerkingen:

Een reactie posten